Манчестър Сити победи категорично намиращия се на 21-о място в Чемпиъншип

...
Манчестър Сити победи категорично намиращия се на 21-о място в Чемпиъншип
Коментари Харесай

Манчестър Сити разгроми Хъдърсфийлд, Де Бройне се завърна с асистенция

Манчестър Сити победи категорично намиращия се на 21-о място в Чемпиъншип Хъдърсфийлд с 5:0 на " Етихад " в среща от 1/32-финалите в ФА Къп.

Кевин Де Бройне се завърна в игра след петмесечна пауза, появявайки се на терена в 57-ата минута, заменяйки Хулиан Алварес. Очаквано, Пеп Гуардиола даде късмет и на много млади момчета.

В 33-ата минута Манчестър Сити излезе напред в резултата, когато Хулиан Алварес откри Фил Фодън, а той прати топката в левия ъгъл за 1:0.

Четири минути по-късно " жителите " осъществиха и второ попадение. Рико Люис подаде към Хулиан Алварес, който преодоля няколко бранители и с удар в долния десен ъгъл повиши на 2:0.

В 53-ата минута Оскар Боб можеше да осъществя трети гол за Сити след страховит самостоятелен пробив, само че ударът му по земя се оказа неакуратен.

Пет минути по-късно Манчестър Сити въпреки всичко поведе с 3:0, когато Матеуш Нунеш откри Оскар Боб, той шутира, топката се отклони в тялото на Бен Джаксън и влезе във вратата на гостите.

Час игра след началото Хъдърсфийлд стигна до първото си положително състояние, откакто Сорба Томас стреля от границата на наказателното поле, само че Щефан Ортега мазета.

В 65-ата минута Матео Ковачич откри Фил Фодън с хитро подаване, а англичанинът шутира от границата на наказателното поле към долния десен ъгъл, а топката влетя в мрежата на Хъдърсфийлд за 4:0.

В 74-ата минута Кевин Де Бройне сподели на какво е кадърен, даже след толкоз дълго неявяване и изведе Жереми Доку очи в очи с Лий Никълъс, а ударът на Доку в долния десен ъгъл приключи с пети гол за Сити.

До края на мача двата тима пропуснаха по още едно положително състояние за гол. Вратарят на гостите избави удар на Серхио Гомес в 78-ата минута, а в 87-ата Боян Радулович пропусна самичък против Щефан Ортега.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР